måndag 16 november 2009

Yakiniku - Biff med yakisås (Japan)

Enklare maträtt än det här kan man nog inte laga... om man har de rätta ingredienserna det vill säga! Yaki-såsen finns att köpa färdig men man kan även laga till den själv.

Den här gången testade jag den färdiga flaskvarianten (En annan gång ska jag testa att laga såsen själv. Kan vara intressant att se om det blir någon skillnad och vilken som blev godast!) Den här såsen finns att köpa en affär som ligger i Stockholm och heter Japanska torget. http://www.japanskatorget.com/

Ingredienser (4 personer):
- 600 g entrecote, lövbiff eller rostbiff
- 1/4 purjolök
- 3 msk sesamfrön
- Japanska Torgets Yakinikusås
Så här gör du:
- Strimla eller skiva köttet tunt.
- Skär purjolöken i mycket tunna tunna skivor.
- Marinera köttet, löken och sesamfröna i Yakinikusåsen i minst 10 minuter.
- Fräs köttet med såsen i en het panna (ingen olja behövs!).
- Servera med ris.

Bilder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar