söndag 21 februari 2010

カレーライス ! :)

Curry är en av de mest populära maträtterna i Japan. Ett brett utbud av grönsaker och kött används för att laga japansk curry. Grundläggande grönsaker är lök, morötter och potatis. För kött är nötkött, fläskkött, kyckling och anka de mest omtyckta. Maträtten har olika namn beroende på vad man serverar den till. I japanska hem lagas currysåsen oftast med hjälp av färdig redning/currymix som finns tillgängliga i både block- och pulverform. Curryredning/currymix i pulverform började säljas i Japan av företaget House Foods år 1926 och i blockform av S&B Foods år 1956. (Källa: Wikipedia)

När jag lagade den här maträtten använde jag mig av Curryredningen från S&F Foods. Den finns bland annat att köpa på Japanska torget i Stockholm.

Ingredienser:
- 1 paket curry
- 1400 ml vatten
- 4 gula lökar
- Morötter (och/eller andra valfria grönsaker och rotfrukter!)
- Olja (till stekning)
- 900 g kött (välj själv vad du vill använda)

Så här gör du:

- Bryn köttet och grönsakerna (krydda med salt och peppar)
- Tillsätt vatten och låt koka tills köttet är mört, ca 15 minuter

- Dela currymix-blocken i bitar och lägg i dem i kastrullen
- Låt det sjuda i ytterligare 5-10 min
- Tillsätt salt & peppar efter smak
- Servera med ris

Bilder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar