- 120 g utskuren biff
Såsen:
- 1 ½ dl kokosmjölk
- 1 tsk fisksås
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ tsk Maggi soja
(Den här sojan hittade jag i samma Thailändska livsmedelsbutik som jag köpte riset i föregående inlägg. Maggi är egentligen bara ett fabrikat men ett mycket vanligt sådant. Den här sojan har en väldigt fyllig smak och används i många länder som bordskrydda.)
- 1 tsk vitpeppar
- ½ tsk socker
Garnering:
- hackad salladslök
Så här gör du:
- Skär köttet i 4 långsmala strimlor och trä upp på grillpinnar.
- Värm kokosmjölken försiktigt i en kastrull och tillsätt resten av såsingredienserna. Låt puttra i 5 minuter. Doppa biffspetten i kokossåsen.
- Grilla eller stek spetten i ett par minuter på varje sida. (Jag använde mig av grillfunktionen vi har på vår ugn. Det funkade väldigt bra!) Pensla med såsen under stekningen/grillningen.
- Servera spetten med kokossåsen. Garnera med hackad salladslök.
Bilder (Klicka för att se större)
Till dessa grillspett passar Sticky rice. Som ni såg i föregående inlägg lagade jag det till. Inte för att det lyckades så bra, men ändå.
Receptet hittade jag i en bok som heter Modern asiatisk matlagning skriven av Peter Lindergren & Erik Videgård.
HOMGGG, nu är jag sååå hungrig! QAQ
SvaraRaderaDu måååååste bjuda mig över nån dag när du planerar att laga nåt, hehehhe. XD