tisdag 27 oktober 2009

Thaisoppa med kycklingfilé

Ingredienser och tillvägagångssätt:
- 300 g risnudlar (Dessa nudlar är bakade på rismjöl och är sydostasiens vanligaste nudelsort. Risnudlar finns i flera olika bredder. Rice vermicelli är tunnast. Rice sticks är bredare och platta. Det finns även en oregelbunden fyrkantig sort som heter banh uot. Jag använde mig av rice sticks.)
1. Koka upp enligt förpackning.

-
4,5 msk mynta
- 4,5 msk färsk basilika

- 3,75 dl böngroddar
2. Strö över nudlarna.

- 2,25 l hönsbuljong + 1 kokosmjölk
- 0,75 st röd chili
- 9 st kaffir limeblad
- 6 skivor ingefära
3. Häll buljong, kokosmjölk, röd chili, limeblad och skivad ingefära i en kastrull och koka upp.

- 3 st kycklingfiléer, i strimlor
4. Tillsätt kycklingfiléerna och pochera i ca 4 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Lyft upp kycklingen och låt buljongen koka i ytterligare 5 minuter.
5. Fördela kycklingen ovanpå nudlarna och skeda över den heta buljongen. Toppa med basilika.


Den här soppan var verkligen jättegod! Den fick mer än godkänt av alla 8 st som åt den. Jag kan garantera att den var mycket godare än vad det ser ut som på bilden.



Rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar